Serie A
69

Juventus uz diskutabilne odluke sudije slavio u Firenci, Pjanić igrao 90 minuta

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Juventusa pobijedili su na Artemio Franchiju u okviru 24. kola Serije A ekipu Fiorentine rezultatom 2:0.

Sudije su na ovom meču, unatoč tehnologiji, imale puno posla, a na kraju su donijeli i sumnjive odluke.

Naime, sudija Marco Guida je u prvom poluvremenu dosudio penal za Fiorentinu, a onda se predomislio zbog nedozvoljene pozicije nakon pregledavanja snimke.

Benassi je centrirao, lopta pogodila u ruku Chiellinija pa je Guida odmah dosudio penal. Protestvovali su gostujući nogometaši, a onda je Guida na kraju ipak odlučio da promijeni odluku pošto je uvidio da se radi o ofsajd poziciji Benassija prije ubačaja.

Ipak, na spornom snimku se vidjelo da nije bilo ofsajda jer je nakon pritiska Simeonea lopta došla do Benassija, koji jeste bio u nedozvoljenoj poziciji, ali mu je u padu loptu nenamjerno dodao Juventusov defanzivac Sandro.

Inače, najbolju priliku u prvom dijelu utakmice propustio je Dias u 39. minuti, kada je pogodio stativu.

Vodeći gol za Staru damu postigao je Bernardeschi u 56. minuti iz slobodnjaka. Pucao je lukavo i nisko ispod živog zida te rastužio brojne domaće navijače.

Najbolju priliku za izjednačenje Fiorentina je propustila u 71. minuti, kada je Buffon sjajno odbranio udarac Thereaua, a kazna je uslijedila četiri minute prije kraja meča jer je Higuain bez problema matirao golmana za konačnih 0:2.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je svih 90 minuta za pobjedničku ekipu.

Juventus je s novom pobjedom zasjeo na prvo mjesto Serije A s dva boda više od drugoplasiranog Napolija, koji ima utakmicu manje. Fiorentina je ostala na 11. poziciji.

Tabela: