"Stara dama" se vraća
0

Juventus upisao "tricu" u Genovi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U prvoj nedjeljnoj utakmici 13. kola talijanske Serije A nogometaši Juventusa su s uspjehom obavili gostovanje kod Genoe, te su pobjedom 2-0 uhvatili nova tri boda.

S tim ulovom Juventus je privremeno skočio na treće mjesto tabele, a trenutno minus u odnosu na vodeći Milan iznosi šest bodova.

Može se reći da je Juventus sretno došao do komotne situacije kod Genove, te su već u 23. minuti vodili 2-0 nakon čega su se više orijentirali na čuvanje rezultata. No, Genova je imala i tokom prvog poluvremena i u nastavku mnoge šanse, ali nijednu nije uspjela realizirati. Pogađali su okvir gola, postizali pogotke koji su opravdano poništeni i na kraju su ostali i bez bodova i bez pogotka.

U 18. minuti je Juventus poveo kada je Marchisio pucao, a lopta se odbijala malo od jednog odbrambenog igrača, malo od golmana Eduarda i gola, te se na kraju doslovno ušuljala u domaću mrežu. Drugi pogodak je postigao Miloš Krasić, svoj četvrti u sezoni, te u prvom ogledu nakon odrađene suspenzije.

Prošao je Krasić desnom stranom, ušao u šesnaesterac, te iskosa pucao prema golu, a golman domaćih Eduardo je i tada traljavo reagirao zbog čega se lopta opet zakoprcala u mreži.

Ostale se utakmice ovog kola igraju u nastavku nedjelje.

Serie A, 13. kolo:

Genoa - Juventus 0-2 (Eduardo 18-ag, Krasić 23)

Tabela: 1. Milan 29, 2. Lazio 25 (-1), 3. Juventus 23, 4. Roma 22, 5. Napoli 21 (-1), 6. Inter 20 (-1)..., 9. Genova 17...