26. kolo Serije A
123

Juventus u Derbiju Italije pred praznim tribinama savladao Inter

F. Z.
Juventus - Inter (Foto: AFP)
Juventus - Inter (Foto: AFP)
Nogometaši Juventusa dočekali su večeras pred praznim tribinama u 26. kolu italijanske Serije A ljutog rivala Inter, a susret je završen pobjedom Stare dame rezultatom 2:0.

Utakmica se zbog straha od širenja koronavirusa odlukom čelnika Serije A igrala pred praznim tribinama. Antonio Conte se vratio u Torino kao trener Intera, ali na tribinama nije bilo navijača koji bi mu sasvim sigurno priredili "vatren" doček.

Juventus je prvi prijetio preko De Ligta, ali je Handanović dobro intervenisao. Obje ekipe tražile su jedanaesterac nakon što su Young, odnosno Bonucci igrali rukom u šesnaestercu, ali se sudija nije oglasio. Novu priliku domaći su imali u 15. minuti susreta, ali je Matuidijev udarac odlično zaustavio Handanović.

Inter je prvu pravu priliku imao u 35. minuti susreta, ali je Szczesny odlično zaustavio Brozovićev udarac. Do kraja prvog poluvremena ostalo je bez golova u Torinu.

Juventus je do vodstva došao u 55. minuti susreta. Nakon Matuidijevog dodavanja Ronaldo je ostavio loptu za Ramseyja, a Velšanin pogađa za vodstvo Stare dame.

Juventus je do dva gola prednosti došao u 67. minuti susreta. Dybala je driblingom fantastično izabcio defanzivca Intera, šutirao vanjskim i matirao nemoćnog Handanovića. Ronaldo je imao dva pokušaja u posljednjoj minuti, ali je do kraja susreta ostalo 2:0 za domaće.

Juventus je ovim trijumfom opet preuzeo prvo mjesto na tabeli Serije A sa 63 osvojena boda, a slijedi Lazio sa 62. Inter je treći s 54 osvojena boda i utakmicom manje od klubova iz Rima, odnosno Torina.

Tabela: