Liga prvaka
53

Juventus slavio u posljednjim minutama, Ramsey "ukrao" pogodak Ronaldu

F. Z.
Slavlje nogometaša Juventusa (Foto: EPA-EFE)
Lokomotiv Moskva - Juventus (Foto: EPA-EFE)
Torinski Juventus večeras je u prvom susretu četvrtog kola grupe D u Ligi prvaka gostovao kod moskovskog Lokomotiva na RZD Areni u prijestolnici Rusije. Slavio je tim iz Torina rezultatom 2:1.

Na ovom susretu mali jubilej proslavio je Cristiano Ronaldo. Portugalac je odigrao 174. utakmicu protiv Moskovljana i došao na drugo mjesto po broju nastupa u najjačem evropskom nogometnom takmičenju. Isto toliko ima i Paolo Maldini. Ispred njih je samo Iker Casillas sa 188 nastupa u Ligi prvaka.

Juventus je također proslavio jedan jubilej. Postao je prvi talijanski i tek peti klub u historiji Lige prvaka koji je postigao 300 ili više pogodaka u ovom takmičenju. Ispred su Real Madrid (554), Barcelona (506), Bayern Minhen (470) i Manchester United (373).

Strijelac jubilarnog pogotka bio je Aaron Ramsey već u četvrtoj minuti utakmice. Velšanin je doslovno "ukrao" pogodak Ronaldu. Portugalac je šutirao, a golmanu Guilhermeu lopta je prošla kroz noge i nastavila put prema mreži. Prije nego što je u potpunosti prešla gol liniju Ramsey je dovršio posao i ostao upisan kao strijelac na ovom susretu.

Radost Stare dame nije dugo trajala. Lokomotiv se vratio već u 12. minuti susreta preko Alekseja Mirančuka. Do kraja utakmice svoje prilike imali su i jedni i drugi. Pokušavali su Ronaldo i Higuain na jednoj i strijelac jedinog gola za Moskovljane na drugoj strani. Ekipa iz Torina do pobjede je došla golom u 93. minuti, a strijelac je bio Douglas Costa. Juventus je ovim pogotkom osigurao mjesto među 16 najboljih.

Nakon četiri odigrana kola Juventus ima deset bodova. Jedan više od madridskog Atletica (utakmica manje) i sedam više od Moskovljana. Posljednji je Bayer Leverkusen. Apotekari još uvijek čekaju svoje prve bodove u Ligi prvaka ove sezone.

Tabela: