Trijumf nad Chievom
10

Juventus se vratio na pobjedničke staze

Totalsport
Nogometaši Juventusa prekinuli su seriju od tri utakmice u svim takmičenjima bez pobjede te su u sklopu 23. kola Serie A slavili na gostovanju kod Chieva s 2-1.

Aktualni prvak Italije je prije svega pet dana ispao u polufinalu talijanskog kupa od Lazija, i to pogotkom u sudijskoj nadoknadi. Između dvije kup utakmice protiv Lazija, Juve je remizirao pred svojim navijačima protiv Genoe (1-1), što je pokrenulo priče o eventualnoj krizi kluba iz Torina.

No, iste su zaustavljene u Veroni, gdje je Stara dama savladala ekipu Chieva pogocima iz prvih 45 minuta.

Alessandro Matri doveo je prvaka u vodstvo nakon manje od 10 minuta igre, kada je prekrasnim volej udarcem iskoristio dodavanje Artura Vidala. Na 2-0 je pred sam kraj prvog dijela povisio Stephan Lichtsteiner, nakon što su krasno u kaznenom prostoru kombinirali Giovinco i Matri. Giovinco je petom ostavio loptu za švicarskog reprezentativca, a ovaj ju neodbranjivo raspalio u mrežu domaćina.

Konačni rezultat postavio je Francuz Cyril Thereau u 52. minuti susreta, a to je uglavnom bilo sve što su gledatelji mogli vidjeti do kraja dvoboja. Izrazitih prilika do kraja nije bilo, pa je Juve u Torino odnio tri boda.

Pobjedom se torinski sastav vratio na tri boda prednosti koje ima u odnosu na Napoli, koji se pak jučer, pokazalo se samo privremeno, izjednačio s Juventusom na vrhu Serie A s 49 osvojenih bodova.

 Serie A, 23. kolo:

Chievo - Juventus 1-2 (Thereau 52 / Matri 10, Lichtsteiner 42)