Liga prvaka
706

Juventus razbio Barcelonu u prvom meču četvrtfinala u Torinu, Pjanić asistent

Piše: E. B.
(Foto: EPA)
Juventus je u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka razbio Barcelonuu Torinu rezultatom 3:0 i tako stekao ogromnu prednost pred revanš u Španiji.

Juventus je bio mnogo bolja ekipa tokom čitavog susreta, a prvu veliku priliku imao je u 3. minuti kada je Higuain šutirao glavom iz peterca, a Ter Stegen je odlično odbranio njegov udarac.

Njemački golman je morao po loptu u svoju mrežu u 7. minuti. Cuadrado je uposlio Dybalu koji fenomenalno iz okreata pogađa za 1:0.

Barca je prvi put ozbiljno zaprijetila u 21. minuti, no Iniestin šut je sjajno odbranio Buffon.

U 22. minuti na semaforu je već stajao rezultat 2:0. Mandžukić je sjajno prošao po lijevoj strani i odigrao povratnu loptu, a Dybala je sa ivice kaznenog prostora iz prve pogodio sami donji lijevi ugao Ter Stegenovog gola za 2:0.

Na početku drugog poluvremena, tačnije u 47. minuti Messi je pokušao ugroziti Buffona, no bio je neprecizan.

U 54. minuti Higuain je propustio veliku priliku kada se našao oči u oči sa Ter Stegenom, no njemački golman je bio uspješniji.

Ipak, samo minutu kasnije Juve je došao do trećeg pogotka. Miralem Pjanić, koji je odigrao 89 minuta meča, je izveo korner sa lijeve strane, a Chiellini je glavom od stativu pogodio za 3:0.

Barca je imala veliku šansu za počasni pogodak u 68. minuti kada je Neymar odlično uposlio Suareza koji sa pet metara šutira, ali je njegov udarac izblokirao u posljednjem trenutku Bonucci i skrenuo je u korner.

Do kraja susreta Barca je pokušala svim silama doći do pogotka, ali nije uspjela i Juve na Nou Camp ide sa velikom prednošću.

Podsjetimo, večerašnji susret četvrtfinala između Borussije Dortmund i Monaca je pomjeren za sutra u 18:45 sati zbog napada na autobus sa igračima Milionera u kojem je povrijeđen defanzivac Marc Bartra.