Transfer pri kraju
187

Juventus potpisuje petogodišnji ugovor s Matthijsom De Ligtom

N. K.
Matthijs de Ligt (Foto: EPA-EFE)
Matthijs de Ligt (Foto: EPA-EFE)
Čini se kao da je transfer saga Matthijsa de Ligta trajala cijelu vječnost. Gotovo svi evropski velikani bili su zainteresovani za usluge 19-godišnjaka koji će sigurno napustiti Ajaxa ovog ljeta.

U početku, mediji su sugerisali kako će potpisati za Barcelonu. Potom se vjerovalo kako će Manchester United pobijediti u utrci. PSG je također bio navodno blizu dogovora, a francuski klub je bio spreman platiti De Ligtu astronomske sume novca.

Čak se pisalo i kako se De Ligtova porodica raspitivala o kućama u Parizu. Međutim, čini se kako neće preseliti u Francusku. Naime, prema pisanju holandskog De Telegraafa, vjeruje se kako će Juventus dovesti mladog igrača.

Stara dama je Ajaxa ponudila 70 miliona eura, a De Ligt će zarađivati između 15 i 20 miliona eura po sezoni u petogodišnjem ugovoru. Gianluca Di Marzio je također napisao kako je De Ligt "spreman reći da" na Juventusovu ponudu.

To je velika vijest za sve Juventusove navijače. Oni već na štoperskim pozicijama imaju Giorgija Chiellinija i Leonarda Bonuccija, ali s 34, odnosno 32 godine, karijere obojice igrača su pri kraju.

De Ligt bi se mogao pokazati vrhunskim rješenjem za mnogo, mnogo godina koje dolaze, a s ovom informacijom posebno će biti zadovoljan i Cristiano Ronaldo, koji je nedavno Holanđanina pitao da pređe u Juventus.