Nogomet
30

Juventus ponovo nezaustavljiv, Milan poražen, Roma remizirala, Fiorentina na tronu

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
Paolo Dybala i Alvaro Morata slave prvi gol Juventusa protiv Verone (Foto: Klix.ba)
Juventus sve više podsjeća na svoju četverogodišnju dominaciju italijanskim fudbalom. Nakon katastrofalnog otvaranja sezone Stara dama je u 18. kolu Serie A slavila protiv Verone i povezala osmu uzastopnu pobjedu u ligi. Milan i Roma su ponovo razočarali svoje fanove, dok je Fiorentina zauzela tron.

Juventus je na domaćem terenu dočekao posljednjeplasiranu Veronu i ni u jednom trenutku nije dozvolio iznenađenje. već je upisao osmu uzastopnu ligašku pobjedu i time nastavio borbu za titulu u ovoj sezoni. Massimiliano Allegri je uspio vratiti svoj tim iz ponora i nakon očajnog otvaranja sezone obilježenog tek jednom pobjedom u prvih šest kola, aktuelni prvak Italije sada djeluje nezaustavljivo i na putu je da poveže petu titulu prvaka Serie A.

Već u osmoj minuti meča Paolo Dybala je fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca matirao Gollinija i izazvao oduševljenje na tribinama stadiona u Torinu. Četiri minute kasnije Pazzini atraktivnim udarcem prijeti na drugoj strani, ali nije mogao iznenaditi sjajnog Buffona. To je bila jedina šansa gostiju u prvom poluvremenu.

Novi gol za Staru damu ponovo je stigao nakon prekida. Glavni sudija je svirao prekršaj na lijevoj strani terena, centaršut je uputio Dybala, a mrežu gostiju pogodio Bonucci u 45. minuti. Konačnih 3:0 za Juventus donio je Zaza u 82. minuti, samo tri minute nakon što je ušao umjesto Morate.

Uzbudljiv meč odigran je u Veroni između Chieva i Rome. TIm Rudija Garcije došao je desetkovan povredama i suspenzijama tako da na spisku nije bilo bh. reprezentativaca Edina Džeke i Miralema Pjanića, a zbog povreda nije bilo Seydoua Keite, Saliha Ucana i Francesca Tottija, Također, Daniele De Rossi je meč počeo na klupi, jer je imao problema sa povredom.

Vučica je stigla do vodstva u sedmoj minuti kada je 18-godišnji Sadiq Umar u svom prvom meču koji igra od prve minute u Seriji A pogodio na asistenciju Gervinha, Ovo je drugi gol Umara u Seriji A. U prethodnom kolu pogodio je u pobjedi protiv Genoe (2:0).

Drugi gol za Romu postigao je Florenzi u 37. minuti i izgledalo je da se Roma vraća u formu. Međutim, Paloschi je do kraja poluvremena smanjio na 2:1, da bi Dainelli u 58. minuti donio izjednačenje. Potom je Falque ponovo Romi donio prednost koja je trajala do 86. minute kada Pepe pogađa za konačnih 3:3.

Fiorentina je na krilima Josipa Iličića koji je postizao golove u 13. i 42. minuti došla do gostujuće pobjede protiv Palerma. Konačan rezultat bio je 3:1. Treći gol za Viole postigao je Blaszczykowski u 93. minuti, dok je gol za domaći tim postigao Gilardino u 77. minuti.

Milan je na domaćem terenu poražen od Bologne čime je trener Rossonera Siniša Mihajlović svoj ostanak na klupi stavio pod veliki znak pitanja. Jedini gol za goste postigao je Giaccherini u 82. minuti susreta.

Preostala dva meča završena su remijem. Lazio i Carpi odigrali su bez golova, dok je meč između Sassuola i Frosinonea okončan rezultatom 2:2.

Rezultati 18. kola Serie A:

Genoa - Sampdoria 2:3 Udinese - Atalatna 2:1 Milan - Bologna 0:1 Chievo - Roma 3:3 Juventus - Verona 3:0 Lazio - Carpi 0:0 Palermo - Fiorentina 1:3 Sassuolo - Frosinone 2:2

Tabela: