Serie A
124

Juventus pobjedom protiv Atalante povećao prednost nad Napolijem na četiri boda

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Juventusa savladala je Atalantu u zaostalom susretu 26. kola talijanske Serije A rezultatom 2:0 čime su prednost na tabeli u odnosu na Napoli poevćali na četiri boda.

Nakon uvodnih minuta koje su protekle u obostarnom ispitivanju snaga, prvu priliku na meču imali su domaći igrači, ali Matuidi u 19. minuti nije loptu poslao u mrežu.

Deset minuta nakon toga, Douglas Costa sjajno iznosi loptu, upošljava usamljenog Higuaina na desnoj strani, a Argentinac bez problema loptu šalje u jednu, a golmana Atalante u drugu stranu za 1:0.

Do poluvremena nije bilo pogodaka, a prvu veliku priliku u drugom poluvremenu, tačnije u 65. minuti imao je Costa na asistecniju Dybale, ali je šutirao pored gola. Tri minute kasnije, Pjanić je šutirao pored gola gostiju.

Pitanje pobjednika ovog meča odlučeno je u 79. minuti kada Gianluca Mancini dobija drugi žuti, odnosno crveni karton, a samo dvije minute nakon toga Matuidi koristi asistenciju Higuaina i pogađa za 2:0.

Do kraja meča, Juventus je s igračem više sigurno kontrolisao stečenu prednost, a nakon ove zaostale utakmice oni imaju četiri boda više od drugoplasiranog Napolija i nalaze se na prvom mjestu talijanske Serije A.

Miralem Pjanić odigrao je svih 90 minuta u ovom meču.

Tabela: