Tvrdi Tuttosport
83

Juventus planira prodati Pjanića i napraviti prostor za Pogbu

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: EPA-EFE)
Miralem Pjanić (Foto: EPA-EFE)
Tuttosport tvrdi da će Juventus sljedećeg ljeta dovesti Aarona Ramseya i Paula Pogbu te prodati Samija Khediru i bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

Mnogi mediji izvještavaju kako je Ramsey dogovorio lične uvjete s Juventusom, budući da njegov ugovor s Arsenalom ističe u junu.

Međutim, on možda neće biti jedino pojačanje iz Premiershipa, a Tuttosport nastavlja priču o Pogbinom povratku u Torino, čak i nakon što je drastično popravio svoju formu u Manchester Unitedu odlaskom Josea Mourinha.

To bi bio povratak Pogbe u Torino, koji je dres Stare dame nosio od 2012. do 2016., kada je prodat Unitedu za tadašnji svjetski rekord od 105 miliona eura.

Kako bi osigurali novac za ovaj transfer i oslobodili prostor u sredini terena, navodi se kako će Juve prodati Pjanića i Khediru.

Nije mala lista zainteresovanih za 28-godišnjeg bh. veznjaka, uključujući i Manchester United pa je moguća i potencijalna razmjena igrača.

Bh. specijalista za slobodne udarce je prije nekoliko mjeseci produžio ugovor do juna 2023. godine, a u Juventus je stigao u ljeto 2016. godine iz Rome za 32 miliona eura.

PSG se također povezuje s Pjanićem, koji je ranije u svojoj karijeri igrao u Ligue 1 za Metz i Lyon.