Europa liga
0

Juventus, Palermo i City sigurno dalje

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši torinskog Juventusa izborili su nastup u natjecanju po skupinama Europa lige nakon što su i u drugom susretu doigravanja pobijedili Sturm iz Graza, ovaj put 1-0.

Alessandro Del Piero zabio je u uzvratu jedini gol na utakmici u 53. torinske utakmice, u koju su Torinezi donijeli 2-1 pobjedu iz Austrije. Za gostujuću je momčad utakmicu odigrao Gordon Schildenfeld.

Druga talijanska momčad u kvalifikacijama, Palermo, izgubio je u Mariboru od istoimenoga domaćeg kluba 3-2. Ipak, talijanska je momčad iskontrolirala dvoboj s obzirom na prednost od 3-0 iz prvog dvoboja. Svejedno su Slovenci golom Josipa Iličiča došli do 2-0 vodstva u 58. minuti. Tada je na scenu stupio 20-godišnji argentinski napadač Abel Hernandez, te unutar šest minuta (od 62. do 68. minute) riješio sve dvojbe oko konačnog pobjednika.

Manchester City na Gradskom je stadionu u Manchesteru pobijedio Timişoaru 2-0 golovima Shauna Wrighta-Philippsa i Dedrycka Boyate, 19-godišnjega belgijskog braniča. U četiri ovosezonske odigrane natjecateljske utakmice nogometaši Roberta Mancinija još nisu prilili pogodak.

Prava je drama viđena na stadionu Ukrajina u Ljvivu. Domaći je Karpatij s prve utakmice u Istanbulu protiv Galatasaraya donio odličnih 2-2 pred domaću publiku. Držali su domaći 0-0, rezultat koji im je odgovarao, sve do 71. minute, kada im je isključem Kuznjecov zbog preoštrog prekršaja nad Ardom Turanom. Držali su Ukrajinci 0-0 još 20 idućih minuta kada je napokon Aydin Yilmaz golom doveo goste nadomak skupina Europa lige. Dogodilo se to u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Pa ipak, na sličan način na koji su Turci izbacili Hrvatsku u četvertfinalu Eura 2008. godine, istanbulska je momčad, koju s klupe vodi veliki Frank Rijkaard, primila gol u trećoj minuti sudačke nadoknade. Junak je bio strijelac Artem Fedeckij, koji se u slavlju toliko zanio da je dobio drugi i isključujući, žuto-crveni karton.

Europa liga, doigravanje, uzvratna utakmica:

Juventus – Sturm 1-0 (Del Piero 53), ukupno 3-1

Karpatij – Galatasaray 1-1 (Fedeteckij 90+3 / Yilmaz 90+1), 3-3

Lille – Vaslui 2-0 (Cabaye 69-11m, Chedjou 80), 2-0

Manchester City – Timişoara 2-0 (Wright-Philipps 43, Boyata 59), 3-0

Motherwell – Odense 0-1 (Utaka 28), 1-3

Maribor – Palermo 3-2 (Tavares 14, Iličič 58, Anđelković 89 / Hernandez 62, 68), 3-5