Mjera opreza
20

Juventus objavio da je 121 osoba uposlena u klubu trenutno u samoizolaciji

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Juventus je objavio da je 121 osoba uposlena u ovom klubu trenutno u samoizolaciji nakon što je potvrđeno da je nogometaš ovog tima Daniel Rugani pozitivan na koronavirus.
Defanzivac Stare dame je prvi nogometaš iz Serije A koji je pozitivan na koronavirus, a tokom današnjeg dana objavljena je i informacija da je i napadač Sampdorije i reprezentativac Italije Manolo Gabbiadini također zaražen ovim virusom.

Juventus je objavio da je 121 uposlena osoba u klubu trenutno u samoizolaciji te da se svi ponašaju u skladu s savjetima i zahtjevima vlasti u Italiji.

"Nakon jučerašnjih vijesti koje se odnose na našeg nogometaša Daniela Ruganija koji je pozitivan na koronavirus, 121 osoba u klubu, uključujući nogometaše, članove stručnog štaba, direktore, osoblje i ostale zaposlene u Juventusu, odlučila je otići u dobrovoljnu samoizolaciju u skladu sa zahtjevima i savjetima zdravstvenih vlasti koji su trenutno na snazi", objavili su iz Juventusa.

Porukom se javnosti oglasio i predsjednik Juventusa Andrea Agnelli koji je također potvrdio da se nalazi u samoizolaciji.

Prema podacima italijanske civilne zaštite, od početka epidemije u ovoj zemlji potvrđeno je 15.113 oboljelih od zaraze virusom Covid-19, od kojih je 1.258 izliječeno, a 1.016 preminulo.