Nogometaš Juventusa
35

Rugani nakon što je zaražen koronavirusom: Poštujte pravila, virus ne pravi razliku

F. Z.
Daniele Rugani (Foto: EPA-EFE)
Daniele Rugani (Foto: EPA-EFE)
Juventus je sinoć potvrdio kako je nogometaš ove ekipe Daniele Rugani zaražen koronavirusom, a defanzivac se potom oglasio porukom na društvenoj mreži Twitter.
Rugani je poručio kako se osjeća dobro, a iz kluba su rekli da on trenutno nema simptome virusa, iako su nalazi bili pozitivni.

"Pročitali ste vijesti i zbog toga se želim obratiti svima koji su zabrinuti za mene i poručiti da sam dobro. Pozivam sve da poštuju pravila, jer virus ne pravi razliku. Uradimo to zbog sebe, za naše voljene i za one koji su pored nas", poručio je Rugani.

Još uvijek nema informacija o tome da li su još neki nogometaši Juventusa zaraženi koronavirusom, ali sasvim sigurno će morati u karantin.
Kompletna Italija je prije nekoliko dana stavljena u izolaciju, a u cilju suzbijanja širenja koronavirusa odlučila je uvesti nove mjere, a one se ogledaju u zatvaranju svih trgovina i ugostiteljskih objekata, osim apoteka i trgovačkih lanaca koji prodaju hranu i osnovne potrepštine.

Ukupan broj oboljelih od koronavirusa u Italiji sada iznosi 12.462, od čega je u protekla 24 sata zabilježeno 2.076 novih slučajeva, a broj umrlih Italijana od ove bolesti popeo na 827, pokazuju novi podaci.