Nogomet
0

Juventus nakon preokreta u režiji Dybale pobijedio Udinese, Pjanić ostao na klupi

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 8. kolu Serie A Juventus je na svom stadionu nakon preokreta sa 2:1 slavio protiv Udinesea.

Tim Massimilana Allegrija upisao je sedmu pobjedu u ligi čime je vratio razliku od pet bodova u odnosu na drugoplasiranu Romu, dok je Udinese upisao peti poraz i ovo kolo bi mogao završiti u zoni za ispadanje.

Na klupi Juventusa u ovom meču, među ostalim, ostali su Bonucci, Pjanić, Khedira, Higuain te povratnik nakon povrede Marchisio. Za bosanskohercegovačkog reprezentativca italijanski mediji navode da je zbog stomačnih problema ostavljen na klupi.

Juventus je u prvih pola sata opasno prijetio preko napadačkog dvojca Mandžukića i Dybale, ali rezultat se nije mijenjao. Ipak, u 30. minuti mreža se zatresla, a poveo je Udinese preko Jankta koji je pucao snažno prema Buffonu koji nije uspio ukrotiti loptu. Bilo je 1:0.

Staroj dami je bilo potrebno 13 minuta da se vrati u meč, a izjednačenje je donio Dybala majstorskim pogotkom iz slobodnog udarca. Potpuni preokret Dybala je donio u 51. minuti kada je uspješno realizirao penal.

Do kraja meča Allegri je na teren poslao Higuaina, Bonuccija i Sturara koji su zamijenili Mandžukića, Benatiju i Dybalu.

Ranije je Pescara na domaćem terenu remizirala sa Sampdorijom (1:1). Oba gola na utakmici postigao je Campagnaro - po jedan na obje strane. Prvo je u 12. minuti postigao autogol, a onda se "iskupio" golom u 23. minuti za konačnih 1:1. Domaćin je od 45. minute igrao bez isključenog Code koji je dobio drugi žuti karton, a onda je Caprari u 50. minuti promašio penal. Dakle, Pescara je u jednom meču primila autogol, dobila crveni karton i promašila penal. I remizirala.

Tabela: