Nogomet
21

Juventus kiksao u Udinama, Belotti srušio Palermo i pobjegao Džeki i Higuainu na listi strijelaca

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Današnjim susretima nastavljeno je 27. kolo italijanske Serie A. Juventus je napravio kiks i remizirao u Udinama, dok je maestralni Belotti srušio Palermo i postao najbolji strijelac Serie A.

Juventus je gostovao na Dacia Areni u Udinama, gdje je remizirao odigravši 1:1. Udinese je poveo u 37. minuti kada je Zapata pogodio na Danilovu asistenciju.

Juve je izjednačio u 60. minuti kada je Dybala proigrao Bonuccija koji pogađa za 1:1. Miralem Pjanić je odigrao svih 90 minuta u redovima Stare dame. Juventusu je ovo bio prvi neriješen rezultat u sezoni.

Njihov gradski rival je na Olimpicu u Torinu dočekao Palermo. Gosti su poveli u 30. minuti preko Rispolija i tim rezultatom se otišlo na odmor. Taj rezultat je na semaforu stajao sve do 73. minute, a onda je na scenu stupio Andrea Belotti.

Napadač Bikova je postigao hat-trick pogocima u 73., 76. i 81. minuti za pobjedu Torina od 3:1. Belotti se sada sa 22 pogotka izdvojio na listi strijelaca Serie A ispred Edina Džeke i Gonzala Higuaina koji na svom kontu imaju po 19 pogodaka.

Inter je sa 5:1 u gostima razbio Cagliari. Pogotke za Nerazzurre postigli su Perišić (34. i 47.), Banega (39.), Icardi (penal 67.) i Gagliardini (89.), dok je za domaćina pogodio Boriello (42.).

Susret Crotone - Sassuolo završen je bez pogodaka, dok je Empoli kod kuće izgubio od Genoe rezultatom 0:2 pogocima Ntchama iz 89. i Hiljemarka iz 90+3. minute. Rade Krunić je odigrao svih 90 minuta za Empoli.