Stara dama sigurna
128

Juventus i u revanšu savladao Monaco i potvrdio mjesto u finalu Lige prvaka

Piše: N. K.
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Nogometaši Juventusa pobijedili su u Torinu u revanšu polufinala Lige prvaka ekipu Monaca rezultatom 2:1 i tako se plasirali u finale elitnog klupskog takmičenje.

Gosti su optimistično najavljivali put u Italiju, a dodatno ohrabrenje dala im je uvjerljiva pobjeda na gostovanju kod Nancyja kojom su praktično osigurali naslov francuskog prvaka.

Ipak, u sjajnom prvom poluvremenu Stara dama bila je znatno bolja ekipa, što je i krunisala s dva postignuta gola.

Mandžukić je prvo u 33. minuti poslao odbijenu loptu u gol ispod prečke nakon što je lopta u šesnaestercu dospjela do njega poslije centaršuta Danija Alvesa.

Minut prije odlaska na odmor Juventus je udvostručio prednost. Lopta se odbila do večeras sjajnog Alvesa, koji je bez razmišljanja ispalio torpedo koji Subašić jednostavno nije uspio odbraniti.

Inače, golman Monaca sjajno je branio u prvom poluvremenu i najzaslužniji je što Francuzi nisu primili više golova. Posebno se istakao kod odbrana nakon prilika koje su imali Mandžukić u dva navrata i Dybala.

U nastavku se igrao dosta lošiji nogomet, a Monaco je uspio smanjiti rezultat u 69. minuti.

Mbappe je na asistenciju Moutinha postigao gol bez problema iz blizine za konačnih 2:1.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić odigrao je cijeli meč u dresu pobjedničke ekipe.

Juventusa u finalu očekuje duel sa boljim iz drugog polufinalnog meča između madridog Reala i Atletica. Kraljevi imaju veliku prednost od 3:0 iz prve utakmice.