Serie A
0

Juventus i Fiorentina prosuli bodove u posljednjih 10 minuta

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U derbiju 8. kola talijanske nogometne lige igranom u subotu, Juventus je na svojoj Areni ugostio momčad Genoe. Susret je završio podjelom bodova – 2-2.

Ekipa trenera Antonija Contea može biti nezadovoljna osvojenim bodom protiv Genoe s obzirom da su dva puta ispuštali teško stečenu prednost. Alessandro Matri je dva puta dovodio "staru damu" u vodstvo, po jednom u svakom poluvremenu, ali je Genoa golovima Marca Rossija i aduta s klupe Adree Caracciola uspjela doći do boda. Matri je doveo Juventus u vodstvo već u 6. minuti prvog djela, ali je Rossi u 31. poništio to vodstvo, te se rezultatom 1-1 otišlo na predah.

U nastavku je nakon 13 minuta igre ponovno Matri zabio za vodstvo Juvea, no sav trud torinske momčadi, trenutno vodeće u Seriji A, pao u vodu kada je Caracciolo pet minuta prije isteka 90. minuta zabio za 2-2.

Juventus je nakon remija ostao vodeća momčad prvenstva s jednim bodom više od Udinesea koji će u nedjelju imati priliku zasjesti na čelo ako uspije na svom stadionu savladati novog prvoligaša Novaru.

Fiorentina i Catania podijelili bodove, Mihajlović isključen

U drugom subotnjem susretu igranom u Firenci, Fiorentina i Catania također su podijelili bodove identičnim rezultatom kao i u ranije spomenutoj utakmici. Na identičan način se rezultatski kretala i ova utakmica kao i ona u Torinu. Fiorentina je dva puta vodila pogocima Crnogorca Stevana Jovetića, koje su nogometaši Catanije, točnije Gennaro Delvecchio i Gaston Lopez, kasnije poništili.

Trener Siniša Mihajlović zaradio je isključenje na samom kraju susreta zbog vikanja i protestiranja kod glavnog suca, a navijači Fiorentine su poslije susreta tražili njegovu ostavku.

  • Ako navijači moraju vrijeđati neka vrijeđaju mene, a ne igrače. Njih neka ostave na miru. Navijači imaju pravo na nezadovoljstvo, ali ja ću nastaviti raditi prema svom planu jer je to dio mog posla. Naviknut sam na pritisak, ali nadam se da ću svoje mirne vibracije proslijediti na momke – rekao je nakon susreta trener Fiorentine.

Serie A, 8. kolo, rezultati:

Juventus - Genoa 2-2 (Matri 6, 58 / Rossi 31, Caracciolo 85) Fiorentina - Catania 2-2 (Jovetić 20, 62 / Delvecchio 43, Lopez 82)

Redoslijed: 1. Juventus 13, 2. Udinese (-1) 12, 3. Cagliari (-1) 11, 4. Lazio (-1) 11...