Nogomet
0

Juventus će opet pokušati dovesti Wengera

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: Reuters)
Arsene Wenger (Foto: Reuters)
Sva je sreća za nogometni klub Juventus da se sezona približava kraju i da je sve bliže kraj njihovim, ustinu, katastrofalnim rezultatima na koje nije naviknut niko u tom uglednom klubu.

Još uvijek Juventus nema sigurno trenersko rješenje za početak nove sezone, no mnogo toga je trenutno enigma u torinskom klubu. Ko ostaje, a ko odlazi iz stručnog štaba, koja su nova igračka pojačanja, a odnedavno je sve još misterioznije jer se klub odlučio za "silenzio stampa".

Ipak, La Gazzetta dello Sport navodi da Juventus trenutno obavlja posao oko novog trenera, a u njihovim je planovima dovođenje stručnjaka koji je zanat ispekao u engleskom Premiershipu. U Juventusu su trenutno "opčinjeni" engleskim nogometom i misle da bi čvrsta premierligaška ruka bila dobra za njih.

U opciji su za njih i dalje Španac Rafael Benitez (iz Liverpoola), do kojeg su pokušavali doći i u januaru, ali i Arsene Wenger, trener Arsenala, kojeg su željeli prošlog ljeta.

No, tada je Wenger na njihovu ponuđenju godišnju platu tražio još 3,5 miliona eura više, zbog čega je Juventusova želja posve splasnula.