Zinedine Zidane
0

"Juventus će opet biti velik"

Totalsport
Zinedine Zidane (Foto: AP)
Zinedine Zidane (Foto: AP)
Francuski nogometni velikan Zinedine Zidane uvjeren je da će novo vodstvo njegovog bivšeg kluba, torinskog Juventusa, osigurati napredak u odnosu na proteklu, mizernu sezonu.

Izvršni odbor Juventusa izabrao je Andreu Agnellija za novog predsjednika, dok je trogodišnji ugovor potpisao novi sportski direktor, Giuseppe Marotta. Marotta je u Torino stigao iz Sampdorije, odakle dolazi i novi trener Juventusovih nogometaša Luigi Del Neri.

Juventus je, podsjećamo, prošle sezone prvenstvo okončao tek na sedmom mjestu, što je prilično šokiralo i Zinedinea Zidanea, koji je dres torinskog kluba nosio od 1996. do 2001. godine.

"Bio sam prilično neugodno iznenađen, prateći sa strane Juventusovu apsurdnu sezonu. Zna se šta Juventus znači i koju bi poziciju trebao zauzeti na tabeli. Svakako ne sedmu. No, ponekad se u nogometu događaju i loše stvar", pokušao je utješiti navijače ''stare dame'' Zizou.

"Kao navijač Juventusa, uvjeren sam da će sljedeće sezone biti po onoj poslovici, koja kaže da poslije kiše dolazi sunce. Andrea Agnelli će podignuti klub. Siguran sam u to jer ga dobro poznajem i znam koliko voli Juventus", zaključio je Zidane.