Zinedine Zidane
0

"Nisam još spreman preuzeti trenersku klupu Reala"

Totalsport
Zinedine Zidane (Foto: Reuters)
Zinedine Zidane (Foto: Reuters)
Nekad trostruki najbolji nogometaš svijeta u izboru FIFA-e, Zinedine Zidane, dao je opsežan intervju za štampano izdanje Marce, koji će javnosti biti prezentiran u tri dijela.

U prvom je dijelu između ostalog progovorio o mogućem preuzimanju trenerskog posla u Real Madridu, klubu u kojem trenutno obnaša ambasadorsku ulogu i čije je boje branio od 2001. do penzionisanja 2006. godine.

"Ne, nisam sada spreman za takvo nešto. Možda u budućnosti, ali ne još", rekao je popularni 'Zizou', koji još nije donio definitivnu odluku o pitanju aktivnog bavljenja trenerskim poslom, te mu zasad odgovara uloga koju obnaša.

"Ja želim pomoći, želim ono što je najbolje za Real Madrid i ovaj projekt Florentina Pereza (Realova predsjednika, op. a.), ali za takvo što je potrebno vremena. Istina je da su me obaveze koje sam imao prije Florentinovog dolaska spriječile od bliže saradnje s klubom, ali nadam se da će već sljedeće godine situacija biti drugačija", objasnio je bivši francuski reprezentativac kojeg je Perez vratio u klub povratkom na predsjedničku dužnost u Realu (drugi put) prošlog ljeta.

Real je u prošloljetnom prelaznom roku potrošio oko 250 miliona eura na zvučna pojačanja poput Cristiana Ronalda, Kake, Xabija Alonsa i Karima Benzeme, ali je jedini naslov koji ove sezone može završiti u vitrinama “kraljevskog kluba” onaj u španskom prvenstvu.