Nogomet
51

Juve gradi "megatim": Nije nužno prodavanje Pogbe zbog dovođenja Higuaina

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Miralem Pjanić, Mehdi Benatia, Dani Alves i Marko Pjaca već su stigli u Juventus, a sve je izvjesniji dolazak napadača Napolija Gonzala Higuaina. Uz postojeće igrače Stare dame, to će biti fantastičan tim i jedan od najužih favorita za osvajanje Lige prvaka.

Juventus je navodno već aktivirao otkupnu klauzulu za Gonzala Higuaina koja iznosi 90 miliona eura. Iako su odmah krenule špekulacije da je to potvrda odlaska Paula Pogbe u Mancehster United kako bi se nadoknadio potrošeni novac, Sky Italia donosi verziju prema kojoj Pogba neće ići i prema kojoj Juventus gradi pravi "dream team".

Naime, Juventus ne mora u jednom komadu isplatiti novac za Higuaina, već to može učiniti u dvije rate tokom naredne dvije sezone, a potrošeni novac ovog ljeta jednim dijelom mogu nadomjestiti prodajom Marija Lemine, Simonea Zaze i Roberta Pereyre.

Također, smatra se da je i Pogbi želja da ostane, jer to mu donosi veću sigurnost iz dva razloga; ne mora se prilagođavati novoj sredini (Real Madrid ili Manchester United) i već je u sjajnom timu koji spada među najbolja četiri tima Evrope.

Ukoliko Pogba ostane, Juventus bi mogao izgledati ovako:

Ukoliko ostane Pogba, Juve bi mogao izgledati ovako; formacija 4-3-3 ili 3-5-2
Ukoliko ostane Pogba, Juve bi mogao izgledati ovako; formacija 4-3-3 ili 3-5-2

Vjerovatno će Massimiliano Allegri koristiti formaciju 4-3-3 ili 3-5-2, a bez obzira koju verziju odabere, samo imena od kojih se očekuje da će boraviti na klupi pokazuju snagu tima. Na klupi će vjerovatno biti Andrea Barzagli, Alex Sandro, Stephan Lichtsteiner (ukoliko ne napusti klub), Mario Mandžukić, Hernanes, Claudio Marchisio, Kwadwo Asamoah, Stefano Sturaro...