Nogomet
45

Jusufbegović zadovoljan urađenim u dosadašnjem dijelu priprema

Piše: A. D.
Trener Veleža Nedim Jusufbegović u finišu zimskih priprema zadovoljan je radom i odnosom svojih izabranika, kao i onim što su igrači Veleža uspjeli uraditi i ostvariti tokom minulih četrdesetak dana, od kojih su petnaest proveli u Crnoj Gori.

"U Baru su nas donekle poremetile vremenske neprilike koje su nam oduzele dva radna dana, odnosno tri-četiri treninga. U takvim slučajevima su neminovnost određene improvizacije. Važno je da smo odradili utakmice na kojima smo vidjeli ono što smo trebali. Uočili smo određene nedostatke, ali i dobre strane, tako da smo sve u svemu zadovoljni", kazao je Jusufbegović za Klix.ba po povratku u Mostar.

Na jednom od treninga u Baru povredu koljena zadobio je napadač Mirza Ćemalović.

"Srećom, ne radi se o težoj povredi pa Ćemalović neće duže odsustvovati. Na posljednjoj utakmici u Crnoj Gori zbog lakših povreda nisu nastupili ni Dino Hajdarović, odnosno Ibrahim Škahić, ali se ni kod njih na sreću ne radi o težim povredama", dodao je Jusufbegović.

Tokom boravka u Crnoj Gori sa igračima Veleža određeni period boravio je i trenirao Japanac Shohei, koji se ipak nije uspio nametnuti i izboriti za ugovor sa Veležom.

"Radi se o zanimljivom igraču, ali smo ocijenili da bi mu bilo potrebno duže vrijeme da postane važan igrač za Velež. Nije idealan trenutak, ali smo zadržali kontakt sa trenerima i skautima koji rade u agenciji koja ga zastupa", kazao je Jusufbegović.

Rođeni će sutra odigrati posljednju utakmicu na pripremama, a protivnik će im biti tim Širokog Brijega.