Nogomet
9

Jusufbegović: Zrinjski zasluženo ide u polufinale

Piše: A. D.
Nedim Jusufbegović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nedim Jusufbegović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Velež nije uspio protiv gradskog rivala. Nedim Jusufbegović po drugi je put vodeći Velež zaustavljen u četvrtfinalu Kupa, nakon što su njegovi izabranici danas u dosta blijedoj partiji što se posebno odnosi na drugo poluvrijeme poraženi od Zrinjskog.

"Prvo poluvrijeme smo uprskali promašajima. Imali smo tri ili četiri odlične prilike za gol koje nismo iskoristili, a kada ih na ovakvim utakmicama ne iskoristiš onda teško da možeš očekivati pobjedu. U najgorem trenutku smo primili gol nakon čega se nismo uspjeli psihički vratiti u meč. Zrinjski je zasluženo pobijedio i zasluženo prošao dalje“, iskren je bio Jusufbegović nakon meča uz riječ, dvije o prekidu izazvanom utrčavanjem neodgovornih navijača u teren.

„Revolt i razočarenje su razumnjivi, ali ovo je sport. Nekad ide, a nekad ne. Kada naučimo prihvatiti poraz, znat ćemo se i veseliti pobjedama“, dodao je Veležov strateg.

Pred Rođenima je već u nedjelju novi težak zadatak. U Vrapčićima gostuje Sarajevo.

"I da je sve uredu bilo danas, u nedjelju bi bilo teško. Treba podvući crtu na sezonu, pa onda vidjeti. Mi smo sve ispucali i vrijeme je da se neke stvari promjene“, kazao je Jusufbegović.