Nogomet
0

Jusufbegović i Škaljić najavili trijumf protiv bivšeg kluba

Piše: A. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nedim Jusufbegović godinama je bio prvotimac Olimpica. Na kraju je bio šef stručnog štaba, a odlične igre i rezultati koje je postizao u najmlađem sarajevskom klubu doveli su ga do klupe Veleža. Sutra će Jusufbegović igrati protiv svog bivšeg kluba. Optimista je i nada se povoljnom rezultatu.

"Olimpic je po meni najkvalitetniji protivnik koji će nam u jesenjem dijelu sezone gostovati u Mostaru. Radi se o timu koji ima nekoliko odličnih individualaca sa iskustvom igranja velikih utakmica u mnogo jačim ligama od naše. Definitvno moramo igrati bolje nego u minuloj utakmici u Zenici", kazao je Jusufbegović.

Asim Škaljić dugo vremena bio je fudbaler Olimpica i dosta dobro poznaje sadašnji tim Vukova. I on se kao i Jusufbegović nada novom trijumfu Veleža.

"Ne vjerujem da će Olimpic u Mostaru igrati zatvorenu varijantu kao što su radili Drina, Mladost i Travnik. Opasni su, kažnjavaju i najmanju grešku zbog čega moramo biti posebno oprezni. Olimpic je tim poznat po tome što se voli nadigravati sa svim protivnicima

U odnosu na minuli meč u timu Veleža će sigurno doći do određenih promjena.

"Bit će sigurno određenih promjena u timu. Na neke ćemo biti primorani, ustvari konkretno za poziciju zadnjeg veznog gdje zbog isključenja nećemo moći računati na Nikolića. Njega će zamijeniti Kodro ili Zvonić. Osim toga vjerotavno će biti još nekih promjena u odnosu na meč u Zenici", dodao je Jusufbegović.