Veliki uspjeh
44

Juniori Dinamo pobjedom nad Manchester Cityjem izborili nokaut fazu Lige prvaka

N. K.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Juniori Dinama pobijedili su u Zagrebu u šestom kolu Lige prvaka ekipu Manchester Cityja rezultatom 1:0 i tako izborili plasman u nokaut fazu elitnog evropskog omladinskog takmičenja.

Pobjednički gol postigao je Antonio Marin u 20. minuti susreta i to sjajno izvedenim slobodnim udarcem s više od 20 metara.

Za Dinamo je od prve minute na poziciji desnog krila igrao i mladi bh. internacionalac Vedad Radonja, dok je rezervni golman bio Faris Krkalić.

Zagrebačka ekipa je uoči posljednjeg kola imala šansu i za osvajanje prvog mjesta koje je donosilo direktan plasman u osminu finala, ali je ta prilika propala pobjedom Atalante 2:1 na gostovanju kod Šahtara.

Tako je Atalanta osvojila prvo mjesto u grupi s 13 bodova, Dinamo je završio kao drugi s 11 bodova, dok je Manchester City ostao treći sa sedam bodova.

Modri će protivnika u doigravanju saznati na žrijebu u ponedjeljak, kad će drugoplasirane ekipe iz juniorske Lige prvaka biti spojene s timovima koje su nokaut fazu osigurale kroz "Put nacionalnih prvaka".

Mogući Dinamovi protivnici su Derby County (Engleska), Dinamo Kijev (Ukrajina), Midtjylland (Danska), Porto (Portugal), Rangers (Škotska), Real Zaragoza (Španjolska) Rennes (Francuska) i Šerif Tiraspol (Moldavija).