Poraz od Engleske
20

Juniori BiH ostali bez Eura, potvrđen krah bh. reprezentativnog nogometa

N. K.
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Skoplju u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od selekcije Engleske rezultatom 4:1 i tako se oprostila od plasmana na Euro.

Iako je naša selekcija okončala grupu s istim brojem bodova (4) kao i drugoplasirana Sjeverna Makedonija, domaćini ovog turnira su se plasirali u elitni krug kvalifikacija.

Presudio je jedan više postignut pogodak, budući da su obje selekcije imale gol-razliku -2. Sjeverna Makedonija je postigla tri, a primila pet pogodaka, dok je BiH imala omjer 2:4.

Tako se upotpunio sunovrat reprezentativnog nogometa u 2019. godini budući da su prethodno i kadeti ostali bez elitnih kvalifikacija, dok se nisu proslavili ni seniori Roberta Prosinečkog koji nisu briljirali u svojim kvalifikacijama.

Inače, Engleska je danas već u prvom poluvremenu imala vodstvo od dva pogotka nakon što je Anjorin pogodio u 24. minuti, a Laird sedam minuta prije odlaska na odmor. Veliki problem za selektora Slavena Musu uslijedio je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Muminović dobio drugi žuti karton i isključenje.

Đokanović je već u trećoj minuti nastavka iznenađujuće smanjio vodstvo, ali su Hawood-Bellis i Gordon svojim golovima vrlo brzo riješili pitanje pobjednika današnjeg susreta.