Nogomet
41

Junak Milana Donnarumma: Ovo je trofej za Berlusconija, ne znam da li je njegov posljednji

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Čudesni golman Milana Gianluigi Donnarumma još jednom je pokazao da je pred njim nevjerovatna karijera. Ovaj 17-godišnjak je imao glavnu ulogu u pobjedi Milana nad Juventusom nakon penala u italijanskom Super kupu.

Milan je osvojio italijanski Super kup nakon što je na stadionu u Dohi pobijedio Juventus poslije boljeg izvođenja penala. Regularni dio meča i produžeci okončani su rezultatom 1:1, a ovo je prvi trofej za Milan nakon pet godina posta.

Najveće zasluge za pobjedu ima Donnarumma koji je tokom utakmice u nekoliko navrata spasio svoj tim, a posebno u 119. minuti kada je odbranio udarac Dybale. Donnarumma je i na penalima zaustavio Dybalin penal te omogućio Pašaliću da donese pobjedu u petoj seriji.

Sjajni golman je trofej posvetio Silviju Berlusconiju, čovjek koji od 1986. godine sjedi na mjestu predsjednika Milana, ali je sve bliži kraju na toj funkciji, jer je sve izvjesnije da će klub preuzeti kineski vlasnici.

"Ne mogu opisati kako se osjećam. Ne znam šta prolazi kroz moju glavu. Znam da smo dali sve i da smo bili na levelu sa Juventusom. Trener nam je dao dodatnu snagu. Dali smo sve što je tražio. Zadovoljstvo je pobijediti sa svim Italijanima na terenu, ali tu je bilo i stranih igrača također. Sjajno. Neopisivo. Ovo posvećujem predsjedniku. Ne znam da li je ovo njegov posljednji trofej, ali ga posvećujem njemu", kazao je mladi golman.