Imali puno problema
29

Julio Cesar otkrio koliko Jose Mourinho nije volio Ikera Casillasa

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši golman reprezentacije Brazila i nekadašnji član Intera Julio Cesar ispričao je jednu situaciju sa trenerom Joseom Mourinhom u kojoj je na najbolji način opisao koliko Portugalac nije volio bivšeg golmana Real Madrida.

Podsjećamo, Mourinho je za vrijeme boravka na klupi Kraljevskog kluba imao velike probleme sa Casillasom, koji je usput i izgubio status prvog golmana, a umjesto njega među stativama Real Madrida stajao je Diego Lopez.

Julio Cesar prisjetio se trenutka nakon Kupa konfederacija 2013. godine kada je Brazil savladao Španiju rezultatom 3:0, a na dodjeli medalja Cesar je bio u dresu Casillasa.

"Kada sam ušao u svlačionicu, vidio sam poruku koju mi je na mobitel poslao Jose Mourinho. On je imao problema sa Ikerom Casillasom u Real Madridu, a u poruci koju mi je poslao napisao je:'Ti si lud, on je taj koji treba da nosi tvoj dres, a ne ti njegov'. Također mi je napisao da sam više udaraca odbranio jednom rukom nego on ukupno", prisjetio se Cesar.

Julio Cesar u svojoj karijeri branio je za Flamengo, Chievo, Inter, QPR, Toronto i Benficu, a za reprezentaciju Brazila je upisao 87 nastupa.