Haos u derbiju
33

Jude Bellingham suspendovan, procurio tekst iz zapisnika koji otkriva šta se tačno desilo

D. P.
Bellingham je poludio nakon poništenog gola (Foto: EPA-EFE)
Bellingham je poludio nakon poništenog gola (Foto: EPA-EFE)
Engleski nogometaš Jude Bellingham zaradio je suspenziju nakon što je dobio crveni karton u haotičnom završetku derbija Real Madrida i Valencije (2:2).
Bellingham je postigao gol protiv Valencije, koji je trebao donijeti i pobjedu Realu, ali je sudija Jesus Gil Manzano označio kraj utakmice. Englez je tada potpuno podivljao na terenu i dobio crveni karton.

Disciplinska komisija La Lige izrekla je danas engleskom veznjaku kaznu zbog incidenta. Bellinghama neće biti u dvije naredne utakmice u kojima Real igra protiv Celte i Osasune.

Ovo tijelo objavilo je i šta piše u službenom zapisniku, kojeg je sudija Manzano predao delegatu utakmice.

"U 99. minuti igrač Jude Victor William Bellingham (5) isključen je iz sljedećeg razloga: Nakon završetka utakmice i još na terenu za igru, trčao je prema meni u agresivnom stavu i vikao, ponavljajući u nekoliko navrata: 'To je je..ni gol'", navodi se u zvaničnom saopćenju.

Kažnjen je na temelju Člana 124. koji se odnosi na omalovažanvanje i vrijeđanje sudija.

"Obraćanje sudijama s omalovažavajućim ili bezobraznim stavom, sve dok se ne smatra težim prekršajem, bit će sankcionisano s dvije, tri ili najviše mjesec dana suspenzije", stoji u pravilniku nogometa u Španiji.