Nogomet
20

Jozo Špikić: Svjesni smo svoje kvalitete, na Grbavicu dolazimo po pobjedu

Piše: D. B.
Jozo Špikić
Jozo Špikić
Željezničar će u subotu na Grbavici u okrviru 23. kola BHT Premijer lige BiH ugostiti ekipu Širokog Brijega, direktnog konkurenta za titulu prvaka. Defanzivac Širokobriježana Jozo Špikić najavio je da će njegov tim igrati na pobjedu.

Nakon kiksa na otvaranju proljetnog dijela prvenstva i minimalnog poraza u Travniku, Široki Brijeg je pobijedio ekipu Viteza na Pecari rezultatom 2:0.

"Uspjeli smo se posložiti i pobijediti, pa utakmicu sa Željezničarom dočekujemo u dobrom raspoloženju. Elipa je u odlčnoj formi i s nestrpljenjem očekujemo subotnji derbi na Grbavici", izjavio je Špikić za portal Klix.ba.

Defanzivac Širokobriježana je s respektom govorio o protivniku, ali je najavio da njegova ekipa defitinivno ide na pobjedu.

"Željezničar je uvijek opasan protivnik, posebno kad igra na svom terenu. Ipak, mi smo svjesni svoje kvalitete i idemo na pobjedu. Cilj nam je prvo mjesto na tabeli", kazao je nogometaš Širokog Brijega.

Titula je, kako kaže, realan je cilj.

"Imamo ponajbolju ekipu u ligi i možemo osvojiti titulu. U naredna tri kola će dosta toga biti odlučeno", završio je Špikić.