Želi vratiti top formu
46

Jović: Prerano sam potpisao za Real, Fiorentina mi je "odskočna daska"

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Srbijanski nogometaš Luka Jović priznao je da je trebao duže čekati i steći više iskustva prije nego potpiše za Real Madrid.

Jović je napustio Eintracht Frankfurt 2019. godine te je stigao u Real Madrid, no očekivanja nije uspio ispuniti. Nakon što se mučio da vrati formu, on je napustio Kraljeve prošlog ljeta i pridružio se Fiorentini.

"U Realu je bilo sjajno, čast mi je što sam bio dio najvećeg kluba na svijetu, no mislim da sam potpisao prerano u svojoj karijeri. U početku sam bio nesretan, prvo je došla pandemija koronavirusa, a onda su me zaustavile povrede. Ipak, iskustvo je bilo dobro. Karim Benzema je ostavio najbolji utisak, kao i Luka Modrić koji je bio uvijek uz mene. Luka je jedan od najboljih igrača u historiji Reala", izjavio je Jović za ATV.

Fiorentina mu predstavlja "odskočnu dasku", a ta izjava nije dobro "sjela" navijačima italijanskog kluba.

"Odlučio sam potpisati za Fiorentinu nakon što sam vidio šta mi sve ponude donose u to vrijeme. Istina je da sam imao i ponude većih klubova od Fiorentine. Svi znaju da sam napravio finansijsku žrtvu kako bih došao ovdje. Fiorentina je dobra odskočna daska da se vratim u formu i u veliki klub", završio je Jović.