Trenutno nema simptome
9

Jović potvrdio da je koristio isti bazen kao i košarkaš koji je zaražen koronavirusom

K. H.
Karim Benzema i Luka Jović (Foto: EPA-EFE)
Karim Benzema i Luka Jović (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski napadač koji nastupa za Real Madrid Luka Jović otkrio je da je koristio isti bazen kao i košarkaš ovog kluba koji je pozitivan na koronavirus, ali da trenutno ne osjeća nikakve simptome ove bolesti.
Nogometna i košarkaška ekipa madridskog Reala je u karantinu nakon što je utvrđeno da je jedan član košarkaške selekcije pozitivan na koronavirus, a Jović je otkrio prve upute koje su on i njegovi saigrači dobili dolaskom na trening.

"Jutros smo došli na trening, ali su čelnici kluba došli i rekli da nećemo trenirati naredne dvije sedmice. Svi moraju biti u svojim kućama i ne smiju napuštati Madrid", kazao je Jović za B92.

Nakon toga, Jović je rekao da je koristio isti bazen kao i košarkaš koji je zaražen koronavirusom, ali da trenutno ne osjeća nikakve simptome.

"Pošto sam povrijeđen i ne treniram posljednja dva-tri dana, koristio sam isti bazen za oporavak kao i igrač koji je pozitivan na koronavirus. Ipak, moram reći da trenutno nemam nikakve simptome, osjećam se dobro i čekam odluku kluba", istakao je srbijanski napadač.