Nogomet
2

Josip Sesar je novi igrač Olimpica

Klix.ba
Bivši igrač mostarskog Zrinjskog, Josip Sesar, novi je igrač Olimpica.

Josip Sesar prvo je pojačanje Olimpica za proljetni dio sezone BHT Premijer lige BiH. Ovaj rođeni Mostarac danas je zvanično predstavljen u klubu, a pravo nastupa u dresu Vukova imat će tek na proljeće, s obzirom da još uvije igra za Neretvanac iz Opuzena.

Podsjetimo, Sesar koji igra na poziciji lijevog beka je prošao omladinsku školu mostarskog Zrinjskog, dvije sezone je sa dosta uspjeha nosio dres ovog kluba, nakon čega je raskinuo ugovor te je prvi dio ove sezone proveo u hrvatskom Neretvancu. Sam Sesar nije krio oduševljenje zbog dolaska u redove Olimpica.

"Drago mi je što se sam se brzo vratio u Premijer ligu. Sretan sam zbog dolaska u Olimpic, mislim da je ovo pravi klub za mene. Dosta toga lijepog sam čuo za Olimpic i mislim da je jedan od najorganizovanijih klubova u državi i stoga mi je uistinu drago što sam ovdje", rekao Sesar za Olimpic.ba te dodao:

"Ovo je klub koji ima velike ambicije. Kao što sam mogao zaključiti, tu je dosta mladih i kvalitetnih igrača i na meni je da izborim svoje mjesto. Mislim da ova ekipa može mnogo napraviti u nastavku sezone. Sesar vjeruje da sa Olimpicom može izboriti plasman u Evropu. Mislim da ova ekipa itekako posjeduje kvalitet za plasman u Evropu, kao što sam vidio, Olimpic je 4. na tabeli sa realnim šansama da izbori plasman u Evropu. Uostalom, to je moj cilj sa ekipom Olimpica. Ja vjerujem da ću ekipi biti od pomoći na tom putu", kazao je novi igrač Vukova.

Josip poznaje nekolicinu igrača Olimpica i nada se brzoj prilagodbi u dresu sarajevskog kluba.

"Poznajem dosta igrača, tu je Veldin Muharemović koji je jedan od najboljih igrača lige, zatim mladi Haris Duljević koji je sjajan igrač. U Olimpicu je i Sulejman Smajić koji je igrao upravo u Zrinjskom i sjećam se još tada da je bio sjajan igrač, a i danas je jedan od najboljih u domaćem prvenstvu. Kada je on bio u Zrinjskom, ja sam kao kadet priključen prvoj ekipi. Vjerujem da ću se brzo prilagoditi i da ćemo zajedno na proljeće krenuti u nove pobjede", završio Sesar.

Josip Sesar rođen je 16. oktobra 1992. godine u Mostaru, karijeru je počeo u Zrinjskom u čijem je dresu dvije sezone nastupao u Premijer ligi BiH. Nakon Zrinjskog, odlazi u Neretvanac iz Opuzena na pola godina odakle dolazi u redove Olimpica.