Nogomet
2

Zeba: S Olimpicom želim osvajati trofeje

FENA
Zajko Zeba danas je i zvanično predstavljen kao novi igrač Olimpica. Zeba je potpisao ugovor na tri godine, a pravo nastupa imat će u proljetnom dijelu sezone.

Zeba nije krio oduševljenje zbog dolaska u Olimpic te, kako je sam rekao, vraća se tamo gdje je sve počelo, saopćeno je iz kluba.

"Prije svega sretan sam jer sam pristupio jednom ovako organizovanom klubu kao što je Olimpic. Došao sam tu gdje je sve počelo, u Olimpicu sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor u karijeri, ovdje je sve počelo, vidjet ćemo da li će i završiti. Mislim da nisam pogriješio s odabirom sredine, Olimpic ima odličnu ekipu, sa nekim igračima koji su tu sam već igrao zajedno, isto tako i igrao sam protiv nekih igrača koji nastupaju za Olimpic. Mislim da su to kvalitetni igrači i vjerujem da zajedno možemo mnogo toga napraviti", izjavio je Zeba.

On je posljednji put u Premijer ligi BiH nastupao za ekipu Željezničara s kojim je osvojio šampionsku titulu. U tom periodu bio je ponajbolji igrač domaćeg prvenstva.

U narednom periodu nosit će dres Olimpica i vjeruje da može ponoviti sjajne igre.

"Da ne vjerujem da to mogu, onda ne bih ni dolazio. Predstavljen sam kao pojačanje i na meni je da to opravdam, imam zaista veliki motiv, jedva čekam da se priključim ekipi i da zaigram u dresu Olimpica. Ova ekipa ima izuzetan potencijal. Ovdje su me privukle ambicije predsjednika koji mi je predstavio jedan odličan projekt, spoj mladosti i iskustva", kazao je.

Zeba je u domaćem prvenstvu osvajao titule prvaka sa Zrinjskim i Željezničarom. Nada se da će jednu osvojiti i u dresu Olimpica.

"Pa prije svega cilj je izboriti Evropu, mislim da ova ekipa to može, bilo bi čudo da je ne izborimo. Ponavljam, imamo zaista kvalitetan tim, u prvenstvu smo u gornjem dijelu tabele a nadam se i plasmanu u četvrtfinale Kupa BiH. Bilo bi dobro kada bismo ove sezone osvojili barem jedan pehar. Ništa nije nemoguće. U Kupu je uvijek sve otvoreno, s druge strane ni u prvenstvu ništa nije nemoguće, mada opet kažem, primarni cilj je plasman u Evropu. Potrebno je sada na najbolji način prvi dio sezone privesti kraju i osvojiti što više bodova, a onda u drugom dijelu sezone, uvjeren sam da možemo daleko", kazao je Zajko Zeba na zvaničnom predstavljaju po dolasku u Olimpic.