Nogomet
10

Josip Bevanda: Premijer ligu moramo što prije skratiti

Klix.ba
Josip Bevanda
Josip Bevanda
Josip Bevanda, član komisije NS BiH koja je izradila dva nacrta prijedloga smanjenja broja klubova u Premijer ligi BiH, u razgovoru za Klix.ba kaže da domaća liga što prije mora biti skraćena.

Član Izvršnog odbora NS BiH i jedan od funkcionera NK Široki Brijeg smatra da je skraćenje broja klubova u elitnom bh. rangu neminovnost i stvar koja se treba uraditi što prije.

“Održali smo samo jedan sastanak, a na njemu je bilo govora o novom modelu Premijer lige. Nakon toga je razgovarano i sa predsjednicima dvaju entitetskih saveza. Forme o skraćenju lige postoje još od vremena Komiteta za normalizaciju i gospodina Ivice Osima. To u svakom slučaju moramo uraditi što prije, a razloga je mnogo. Ja se iskreno bojim da će doći do skraćenja po UEFA standardima nezavisno od naše stvarne volje”, izjavio je Bevanda za Klix.ba, dodavši:

“U interesu fudbala je da što prije pristupimo ovom problemu. Vidite da se stvorio jaz između pet-šest klubova u vrhu i onih na dnu, a razlika u kvalitetu je evidentna i sve veća. Ovakav sistem nažalost ne vodi poboljšanju kvaliteta klupskog fudbala u BiH”.