Bahatost se ne isplati
0

Jose Mourinho "zaradio" pet utakmica suspenzije

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je trenera Real Madrida Josea Mourinha s pet utakmica zabrane vođenja u europskim takmičenjima i 50.000 eura.

Krovno tijelo europskog nogometa kaznilo je Mourinha zbog ponašanja za vrijeme prvog polufinalnog susreta Lige prvaka protiv Barcelone na Santiago Bernabeuu, kao i kritizirajućih izjava na račun suđenja nakon samog susreta.

Prvu utakmicu suspenzije Mourinho je već odradio u uzvratnom polufinalnom susretu protiv Barcelone na Camp Nou, pa tako ima za odraditi još samo tri utakmice kazne, budući je zabrana na vođenje pete, posljednje utakmice, uslovnog tipa i kontroverzni Portugalac će jeodraditi ponovi li sličan prekršaj u sljedeće tri godine.

Podsjećamo, Mourinho je za vrijeme prvog polufinalnog susreta poslan na tribine zbog ironične gestikulacije i komentara na račun Pepeovog isključenja, a nakon susreta izjavio je kako Barcelona ima privilegirani status kod UEFA-inih sudija.

Barceloninog rezervnog golmana Josea Pinta UEFA je kaznila s tri utakmice zabrane nastupa zbog izazivanja gužve uz aut-liniju za vrijeme poluvremena. Kao rezultat, Pinto neće zaigrati u finalu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda na Wembleyju.

Real Madrid kažnjen je s 20.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja njegovih navijača.