Pokazao im tabelu Primere
44

Jose Mourinho skratio "zimske praznike", igrači nezadovoljni

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Portugalski trener Jose Mourinho, očito nezadovoljan fizičkim stanjem i igrom svojih nogometaša, odlučio je skratiti "zimske praznike" igračima Real Madrida za sedam dana.

Nogometaši "kraljevskog kluba" zaputiti će se na predah 23. ovog mjeseca, ali će se u Madrid morati vratiti 28., te se pojaviti na treningu već sljedećeg dana. Prvobitno je Portugalac planirao svoje igrače dočekati drugog dana nove godine, ali se zbog niza okolnosti taj plan promijenio.

Igrači, navodi španska Marca, nisu bili zadovoljni ovakvom viješću, ali im je Portugalac nakon njihove reakcije pokazao tabelu Primere na kojem piše kako ekipa zaostaje velikih 11 bodova za Barcelonom nakon 14 odigranih kola.

Real u januaru očekuju možda četiri utakmice (ukoliko prođe u španskom Kupu kralja), a Mourinho želi izbjeći situaciju s početka sezone, kada je njegova ekipa u prva četiri kola upisala tek četiri boda.

Kao jedan od razloga takvom startu Portugalac vidi loše pripreme u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje su se igrači "više odmarali, nego trenirali".

Ovih dodatnih nekoliko dana treninga poslužit će Mourinhu za dodatno punjenje "baterija" svojih nogometaša, kako se ne bi dogodio scenarij iz prošle sezone kada je Real bio "ispuhan" u polufinalu Lige prvaka, u kojem je ispao protiv Bayerna.