Španski mediji tvrde
37

Igrači uvjereni: Jose Mourinho neće završiti sezonu u Realu

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
"Igrači su veoma pesimistični. Vjeruju kako je takmičenje u La Ligi već izgubljeno i da Jose Mourinho neće završiti sezonu na klupi Real Madrida". Ovo tvrdi Diego Torres, novinar El Paisa, koji je veoma blizak "kraljevskom klubu".

Torres je u razgovoru za Radio Katalonije izjavio kako su igrači izgubili optimizam kada je riječ o ponovnom osvajaju La Lige jer je to nemoguće igrajući taktikom koju im je zadao Jose Mourinho, a koju svi klubovi u takmičenju znaju".

"Igrači u svlačionici su obeshrabreni, izgubili su motiviranost za osvajanje titula, pogtovo one zbog koje je Mourinho doveden u Real, a to je titula prvaka Evrope", pojašnjava Torres.

Novinar El Paisa je također analizirao razjedinjenost Realovih igrača koja traje već nekoliko mjeseci.

"Postoje tzv. Mourinhovi igrači i Španci. Di Maria je sa Portuglacima, dok je Gonzalo Higuain na strani Španaca", dodaje ovaj novinar.

Torres kaže kako, prema njegovim informacijama, većina igrača Reala, bar onih iz Španije, žele Mourihov odlazak i da tu možemo naći razlog slabih igara Kraljevskog kluba u posljednjim utakmicama La Lige.

"Mourinho sumnja u svoje igrače i vjeruje kako pojedinci ulaze u utakmicu sa jednim ciljem, a to je da se obračunaju sa njim", dodaje Torres.

U tom smislu, igračima smetaju Mourinhove optužbe i mnogo su oprezniji u odnosima sa Portugalcem. Torres vjeruje kako trener Reala "igra na posljednju kartu" i "priprema teren za odlazak iz kluba".