Nogomet
64

Jose Mourinho izazvao ludnicu, laka pobjeda Chelseaja

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Atmosfera je u nedjelju, na londonskom Stamford Bridgeu, proključala kada je na teren izašao Jose Mourinho, novi-stari trener Chelseaja. Portugalca su oduševljeno dočekali navijači na startu nove sezone Premierlige.

Igrači su, pak, navijačima i Joseu poklonili laku pobjedu. S 2-0 je Chelsea pobijedio Hull City, novog prvoligaša, iako je rezultat mogao biti i daleko uvjerljiviji da su domaći napadači biti spretniji i smireniji, pogotovo u prvom poluvremenu kada je Chelsea bio mnogo bolja momčad.

Već u 5. minuti je Chelsea dobio idealnu priliku, penal kojeg nije uspio realizirati Frank Lampard. Iako je engleski reprezentativac šutirao vrlo dobro i jako, odlično je reagirao gostujući golman Allan McGregor, koji je odbranio udarac.

No, samo osam minuta kasnije već je bilo 1-0, a strijelac je iz blizine bio Brazilac Oscar na asistenciju De Bruynea, dok se Lampard za promašeni penal iskupio u 25. minuti kada je postigao sjajan pogodak iz slobodnog udarca, s 30-ak metara.

Lampardova je bomba odsjela pod prečku, ali je pritom i loše reagirao golman McGregor. Do kraja poluvremena je Chelsea imao još tri-četiri odlične šanse, dok je tempo potpuno pao u nastavku, pa se rezultat nije niti mijenjao.

Na Selhurst Parku su nogometaši Tottenhama pobijedili Crystal Palace, također novog prvoligaša, s minimalnih 1-0. Jedini je pogodak postigao 28-godišnji Španac Roberto Soldado, koji je ovog ljeta došao u Tottenham iz Valencije.

U 50. minuti je Soldado uspješno realizirao penal, te time donio tri boda svojoj momčadi koja je bila bolja, ali je i većim dijelom utakmice napadala. Treba reći kako za goste nije igrao najbolji im igrač Gareth Bale, kao i da se u završnici domaćin okuražio, te je uz malo više spretnosti mogao i izjednačiti.

Premierliga, 1. kolo:

Chelsea - Hull City 2-0 (Oscar 13, Lampard 25) Crystal Palace - Tottenham 0-1 (Soldado 50-11m)

Tabela:

  1. Manchester United 3
  2. Aston Villa 3
  3. Chelsea 3
  1. West Ham 3
  2. Liverpool 3...