Nogomet
0

Premierliga: Chelsea u završnici iščupao bodove kod Norwicha

Totalsport
Igrači Chelseaja na treningu (Foto: AFP)
Igrači Chelseaja na treningu (Foto: AFP)
Nogometaši Chelseaja slavili su u sklopu 7. kola engleske Premierlige na gostovanju kod Norwicha rezultatom 3-1. Ekipa Josea Mourinha pobjedu je osigurala tek u posljednjim minutama dvoboja.

Londonski je sastav rano poveo preko Brazilca Oscara, tačnije nakon malo manje od četiri minute igre u prvom poluvremenu, no od tada se nije puno toga događalo na terenu sve do 68. minute i izjednačenja domaćina. S lijeve je strane Norwicheva napada stigao Ricky van Wolfswinkel, ubacio loptu u gostujuću peterac, gdje ju je više prsima nego glavom Anthony Pilkington poslao pored Petra Čecha za 1-1.

Taj je rezultat stajao na semaforu sve do 85. minute, kada je Chelsea izveo fantastičnu kontru. Norwich je izvodio korner, iz kojeg se "rodila" spomenuta kontra, u kojoj je Eden Hazard iskoristio šeprtljavost domaćeg igrača, uzeo loptu i poslao je ispod Ruddyja za vodstvo "bluza". Samo minutu kasnije Willian je u svom debiju u Premierligi postigao sjajan pogodak i riješio pitanje pobjednika. Brazilac je s desne strane kaznenog prostora natrčao na loptu i lijevom je nogom zakucao u suprotne rašlje preko golmana.

U drugoj ranije odigranoj utakmici Southampton je stigao do još jedne pobjede u Premierligi, pobjedivši na St. Mary's Stadiumu velški Swansea s 2-0. Pogotke su postigli Adam Lallana i Jay Rodriguez. Southampton je trenutno na visokom četvrtom mjestu Premierlige s 14 osvojenih bodova, dva manje od vodećeg Liverpoola.

Premierliga, 7. kolo: Southampton – Swansea City 2-0 (Lallana 19, Rodriguez 83) Norwich – Chelsea 1-3 (Pilkington 68 / Oscar 4, Hazard 85, Willian 86) West Bromwich – Arsenal (kasnije) Tottenham – West Ham (kasnije)

Redoslijed: 1. Liverpool 16 (7 utakmica), 2. Arsenal 15 (-1), 3. Chelsea 14, 4. Southampton 14...