Najbolji topnik Poljske
83

Još jedan potencijalni Zmaj u ligama petice! Said Hamulić potpisao za Toulouse

E. B.
Said Hamulić (Foto: Toulouse FC)
Said Hamulić (Foto: Toulouse FC)
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić ima razloga za zadovoljstvo. Još jedan potencijalni reprezentativac naše zemlje će zaigrati u ligama petice.

Said Hamulić, 22-godišnji napadač je danas prešao iz poljskog Stal Mieleca u redove francuskog Toulousea, dvanaestoplasirane ekipe u Ligue 1.

Hamulić je tokom jesenjeg dijela prvenstva u Poljskoj bio na vrhu liste strijelaca sa 9 golova i 4 asistencije u 17 odigranih utakmica, te mu je to bila najbolja preporuka da pojača francusku ekipu.

Kako je Toulouse objavio na svojoj zvaničnoj stranici, 188 cm visoki napadač je došao kako bi pojačao napad i omogućio treneru Philippeu Montanieru da postigne svoje ciljeve.

"Veoma sam sretan što sam došao u Toulouse. To je veliki izazov za mene, ali volim prihvaćati ovakve izazove. Jedva čekam upoznati svoje nove saigrače i osoblje te početi pobjeđivati ​​s njima. Gledao sam mnogo utakmica Toulousea ove sezone, ekipa igra sjajan nogomet i zato sam želio doći ovdje. Jedva čekam početi igrati na ovom stadionu i upoznati naše navijače!", poručio je Hamulić.

Hamulić je rođen u nizozemskom Leiderdorpu i nije nastupao za omladinske selekcije te zemlje, a s obzirom da ima naše državljanstvo, "kao zapeta puška" čeka Hadžibegićev poziv među Zmajeve.