Mirror
0

John Terry ne da kapitensku traku

Totalsport
John Terry (Foto: AP)
John Terry (Foto: AP)
Engleski dnevnik The Mirror piše kako kapiten engleske nogometne reprezentacije John Terry nema namjere odreći se svoje kapitenske trake uprkos velikom medijskom pritisku u posljednje vrijeme.

"John je želio biti engleski kapiten još otkako je bio malo dijete, pa ako ljudi misle da će se odreći svoje trake, onda su se grdno prevarili. Njegov život van terena nema veze s njegovim osobinama kao igrača ili kapitena. Ko bi uostalom bio bolji kapiten Engleske od njega? Takav ne postoji", kazao je bliski Terryjev prijatelj za The Mirror.

Nakon samo nekoliko sedmica vanbračne veze s Vanessom Perroncel (33), francuskim modelom za donje rublje i majkom djeteta Waynea Bridgea, Terryjevog saigrača iz reprezentacije, branič Chelseaja je saznao da je njegova ljubavnica zatrudnjela. Par se zajednički odlučio na pobačaj, a Terry je platio hirurški zahvat u jednoj privatnoj klinici.

Cijela je stvar dospjela u javnost, a nakon svega je Bridge rekao da više ne želi igrati u istoj ekipi kao Terry.

Čini se tako da će "požar" u svlačionici engleske reprezentacije morati gasiti selektor Fabio Capello, koji će ujedno i odlučiti o Terryjevoj sudbini kao kapitena.