Kapiten Nigerije
54

John Obi Mikel: Engleska može osvojiti Svjetsko prvenstvo

Klix.ba
John Obi Mikel (Foto: AFP)
John Obi Mikel (Foto: AFP)
Nigerijski kapiten John Obi Mikel smatra kako je vidio dosta od Engleske u subotu da bi osjećao da ekipa Garetha Southgatea može biti potencijalni osvajač Svjetskog prvenstva.

Engleska je pobijedila Mikelove Super orlove rezultatom 2:1 na Wembleyu golovima Garyja Cahilla i kapitena Harryja Kanea, što je bilo dovoljno da počnu pripreme za Rusiju s pobjedom.

Arsenalov Alex Iwobi je postigao gol za goste, koji će također igrati na Svjetskom prvenstvu, ali to nije bilo dovoljno da se iznenadi Engleska.

Nekadašnji Chelseajev veznjak Mikel igrao je svih 90 minuta i bio je impresioniran s onim što je vidio od Southgateovih igrača.

"Mislim da imaju dobru šansu da idu na sve jer imaju mladost i energiju u ekipi. Može se to osjetiti. Mislim na tempo u timu, možete to osjetiti i to je razlog što smo imali pojedine probleme u prvom poluvremenu. U drugom smo popravili neke greške i igrali znatno bolje. Mislim da selekcija Engleske ima dobre šanse", rekao je Mikel.

Nigerija je bila potpuno nadigrana od Engleske u prvom poluvremenu, ali pokazali su u nastavku da imaju kvalitet napraviti bolji rezultat nego u Brazilu prije četiri godine kada su stigli među 16 najboljih.