Nogomet
0

Ješić i Tatomirović: Protiv Mladosti ponoviti dobre igre

Klix.ba
Miodrag Ješić i Ivan Tatomirović (Foto:Arhiv/Klix.ba)
Miodrag Ješić i Ivan Tatomirović (Foto:Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva gostovat će sutra sa početkom u 13:30 sati ekipi Mladosti iz Doboja kod Kaknja u sklopu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bordo ekipa na gostovanje odlazi nakon što je u posljednjem kolu savladala Velež te u toku sedmice Slaviju u osmini finala Kupa BiH identičnim rezultatima 4:1.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Miodrag Ješić i kapiten Ivan Tatomirović su otrkili svoja očekivanja uči susreta sa ekipom Mladosti.

“Poslije Veleža odigrali smo jednu dobru utakmicu na opet jako teškom terenu za igru. Raduje me to. U tri dana uspjeli smo ponoviti neke dobre stvari u našoj igri. Zadovoljan sam igrom i ostvarenim rezultatom, a moram istaći da sve ono što smo uradili u proteklim danima protiv Veleža i Slavije trebamo da ponovimo i potvrdimo na utakmici protiv Mladosti”, kazao je Ješić.

Osvrnuo se na trenutno stanje u ekipi.

“Iz sedmice u sedmicu, imamo sve manje povrijeđenih igrača u našem timu, što nas veseli. Ikande i Kovačević su u punom trenažnom procesu sa ostatkom grupe, a dobro je što se pojačava konkurencija u našem timu", kazao je trener FK Sarajevo.

Ekipa Mladosti, naredni ligaški protivnik FK Sarajevo, za stručni štab nije nepoznanica.

“Imamo sve potrebne informacije i podatke o ekipi Mladosti. Za nas je najvažnije u ovoj utakimici, kao i u svakoj drugoj, kako ćemo mi igrati i kako ćemo uspostaviti naš stil igre. Naša filozofija je da dobrom igrom dođemo do dobrog rezultata", rekao je Ješić.

Kapiten FK Sarajevo Ivan Tatomirović očekuje da će naš tim nastaviti sa dobrim partijama.

“Dižemo formu, radimo jako dobro na treninzima i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama. Što se tiče našeg narednog protivnika, smatram da Mladost ima dobru ekipu, u čijem sastavu se nalazi nekoliko iskusnih igrača. Međutim, uz podršku naših navijača, vjerujem da možemo ostvariti novi uspjeh”, istakao je Tatomirović.

Mladost će Sarajevo ugostiti na svom stadionu, a ne na Kamberovića polju na kojem je dosad igrala svoje utakmice.

“Ekipa Mladosti je svoje dosadašnje utakmice igrala u Zenici, a sada igraju u svom gradu. Raduje nas što će tribine stadiona biti dobro popunjene, a drago mi je što ćemo upravo mi biti ti koji će otvoriti stadion", dodao je kapiten FK Sarajevo.

Utakmica Mladost Doboj-Kakanj - Sarajevo se igra u subotu i počinje u 13:30 sati. Prenos će biti na Moja TV. Cijena ulaznica za tribinu zapad iznosi 5 KM, a za tribinu sjever 7 KM. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnom mjestu na stadionu u Doboju kod Kaknja.