Otišao u zaborav
18

Jese se razočarao u prijatelje iz Real Madrida: Oni su loši ljudi, svi su me zaboravili

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši nogometaš Real Madrida Jese Rodriguez u opširnom intervjuu za španski AS oštro je osudio bivše saigrače iz svlačionice Kraljevskog kluba za koje je rekao da ih je smatrao prijateljima te da su se oni nakon njegovog odlaska pokazali u drugom izdanju.

Jese je u Real Madridu igrao od 2011. do 2016. godine, upisao je 63 nastupa za Kraljevski klub i postigao je 13 pogodaka. On je doživio tešku povredu u martu 2014. godine nakon duela sa Seadom Kolašincem u meču Lige prvaka između Real Madrida i Schalkea, kada je povrijedio prednje križne ligamente, a činjenica je da se od tada nikada nije vratio u željenu formu.

U razgovoru za AS, Jese je imao niz kritika na račun bivših saigrača iz Real Madrida koji su ga, kako kaže, brzo zaboravili.

"Tek kada napustite klub možete shvatiti neke stvari. Nije ovo kritika, naravno da svako ima pravo raditi šta želi, ali ja moram reći da sam smatrao kako u svlačionici Real Madrida imam prijatelje. Ispostavilo se, međutim, da nisam bio u pravu. To su loši ljudi, nisu više moji prijatelji jer su prestali odgovarati na poruke koje im šaljem. Nikada me niko nije pitao ni kako sam", požalio se Jese.

Jese je 2016. godine napustio Real Madrid i karijeru je nastavio u PSG-u. Nakon što se nije uspio izboriti za minutažu u Parizu, odlučio je napustiti Francusku i otići na posudbu u Las Palmas, a nakon toga u Stoke. Trenutno je igrač PSG-a, ali nije u planovima trenera Tuchela.