Damir Hadžić
0

"Jedva čekam povratak u sveti bordo dres"

Piše: Edin Isanović
Damir Hadžić
Damir Hadžić
Povreda nogometaša FK "Sarajevo", Damira Hadžića, u dvoboju sa "Slobodom", kada mu je pukla Ahilova tetiva, odvojit će ga od terena najmanje šest mjeseci. Tako pokazuju prve prognoze. Radost zbog visoke pobjede na Tuzlacima u taboru bordo tima pomutila je tuga zbog Damirove povrede.

Naime, pet minuta prije kraja meča Hadžić je pao nakon jednog duela ispred istočne tribine koševskog stadiona. Odmah je bilo jasno da povreda nije bezazlena.

Lijevi bek tima sa Koševa u trenucima kada je stigla pomoć, glasno je zavapio: "Puklo je, puklo je".

Za naš portala Hadžić je opisao šta se tačno dogodilo.

"U 85. minuti sam dobio jedan udarac i odmah je bilo jasno da je povreda ozbiljnije prirode. Osjeti sam jaku bol, kao da mi je neko nožem prerezao taj dio. Kada me je pregledalo medicinsko osoblje bordo tima, ustanovljeno je da je pukla Ahilova tetiva. Svi su se mobilizirali, svi su željeli da mi pomognu. Odmah su nazvali specijalistu za takvu vrstu povreda, Karla Masaka, kako bi me on operisao", kaže Damir.

Ono što je najvažnije jeste da je operativni zahvat, koji je obavljen u noći sa subote na nedjelju, prošao uspješno.

"Prije ulaska u salu doktor je razgovarao sa mnom i rekao mi je šta se sve može desiti i kakve posljedice mogu imati. Ohrabrio me u najtežim trenucima. Izuzetno je bitno da je hirurški podhvat izvršen odmah. Ova dva dana koliko sam u bolnici naslušao sam se raznih priča. Bilo je čak slučajeva da Ahilova tetiva ljudima pukne dok šetaju ulicom", ispričao nam je igrač "Sarajeva".

Na pitanje kada ga ponovo možemo očekivati na travnjacima, odgovara: "Gips ću morati nositi sedam sedmica. Najteži će biti period rehabilitacije. Zavisi kako će organizam sve ovo podnijeti i kako ću ja to psihički izdržati. Okvirne prognoze govore da bih mogao zaigrati za šest mjeseci".

Ističe da ima ogromnu podršku, igrača, stručnog štaba, navijača, Uprave kluba...

"Ove, za mene teške trenutke, lakše prolazim uz podršku svih ljudi u FK 'Sarajevo'. Hvala im svima. Dolazio mi je i predsjednik Blekić sa članovima Uprave. Obećali su produženje ugovora. Posjetili su me igrači i stručni štab. Navijači su priča za sebe. Oni me posebno motivišu, jedva čekam povratak u sveti bordo dres. Iskreno, ja sam imao nekoliko ponuda da na zimu napustim tim sa Koševa. Nisam pristao, nije sve u novcu. Nosio sam teret zbog onog promašaja protiv 'Cluja' kada sam hiljadama fanova srušio snove. Želio sam da se iskupim, ali je sudbina htjela da se povrijedim", zaključio je razgovor za Sarajevo-x.com Damir Hadžić, koji bi sutra trebao napustiti Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.