Andres Iniesta
0

"Jednog dana vidim se na Guardiolinom mjestu"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
"Želim zauvijek ostati u nogometu, jer on je moj život", rekao je vezni nogometaš Barcelone i španske reprezentacije Andres Iniesta.

Kandidat za FIFA-inu Zlatnu loptu u izjavi za Marcu rekao je da se jednog dana apsolutno vidi na mjestu koje danas zauzima Josep Guardiola: kao trener prve Barcelonine ekipe.

"Volio bih ostati u Barceloni i raditi kao prvi trener kluba. Ako ne budem dovoljno dobar, onda barem kao trener neke druge Barcelonine ekipe, ili makar trener za fizičku pripremu. Ne znam šta bih drugo u životu mogao raditi", kazao je 26-godišnji nogometaš.

Iniesta je bio strijelac gola koji je španskoj nogometnoj reprezentaciji donio najveći uspjeh u historiji: naslov svjetskih prvaka u Južnoafričkoj Republici.

"Gol važan poput moga Holandiji u produžetku finala Svjetskog prvenstva može promijeniti čovjekov život, ali ne bi smio niti trebao promijeniti čovjeka samog. Činim isto što sam činio i prije tog gola. Biti nogometaš i istovremeno skromna i ponizna osoba meni se ne čini inkompatibilnim", kaže Iniesta.

Na kraju, izdvojio je i svoj najradosniji trenutak u klupskoj karijeri.

"To je gol koji sam zabio Chelseaju na Stamford Bridgeu u revanš utakmici polufinala Lige prvaka 2009. godine, a koji nam je donio finale i potom naslov. Zbog toga mi je najdraži, osim što je bio i spektakularan".