Šok u komšiluku
126

Jedno od najzvučnijih imena u reprezentaciji Hrvatske se oprostilo od nacionalnog dresa

E. K.
Livajino zbogom Vatrenim (Foto: EPA)
Livajino zbogom Vatrenim (Foto: EPA)
Najbolji nogometaš splitskog Hajduka Marko Livaja zvanično se oprostio od nogometne reprezentacije Hrvatske, a odluku je saopštio na Instagramu.
Nakon mnogobrojnih uvreda koje je pretrpio na Rujevici gdje se pripremala reprezentacija Hrvatske, Livaja je odlučio staviti tačku na reprezentativnu karijeru.

"Nakon dugog razmišljanja donio sam odluku o odlasku iz hrvatske reprezentacije o čemu sam prije ove objave obavijestio Hrvatski nogometni savez. Selektoru i stručnom štabu zahvalan sam na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvijek će mi posebno u srcu ostati bronza iz Katara i atmosfera koja je vladala među suigračima te radost u cijeloj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspjeha. Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želio bih da fokus i pozitiva budu usmjereni prema igračima, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sljedeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspjeh sada i u daljnjoj budućnosti", napisao je Livaja na Instagramu.

Ovaj 30-godišnji ofanzivac je dosad odigrao 21 utakmicu za Vatrene, a u strijelce se upisao četiri puta.