Prosudite sami
244

Je li Tuzla City oštećen u Mostaru? Evo zbog čega je sudija dosudio faul

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Ekipa Tuzla Cityja ispala je iz Kupa BiH porazom od Zrinjskog u četvrtfinalu, a jedan od najvažnih detalja meča bio je trenutak kada je sudija Ermin Sivac poništio gol ovog kluba pri rezultatu 1:1.
Zrinjski je golom Jakovljevića stigao u vodstvo od 1:0, no Ubiparip je sredinom drugog poluvremena poravnao na 1:1 sjajim golom iz slobodnog udarca i tako vratio nadu svom timu da mogu doći do prolaska među četiri najbolje ekipe.
Ubrzo nakon toga, golman Zrinjskog Antonio Soldo pravi veliku grešku na vrhu svog kaznenog prostora, što koristi Nermin Crnkić koji mu je uzeo loptu i pogodio za vodstvo Tuzla Cityja od 2:1, a onda sudija Ermin Sivac svira prekršaj u korist domaćeg tima i poništava gol gostiju.

Nakon toga je klupa gostujućeg tima burno reagovala, zbog čega je i glavni trener Elvir Baljić dobio žuti karton, a on je nakon meča također uputio kritiku na sudijsku odluku da poništi drugi gol njegovog tima rekavši kako oni "nisu Real Madrid" i da ne mogu postizati četiri-pet golova po utakmici da bi ostvarili pobjedu.

Ubrzo nakon toga, Zrinjski je postigao drugi gol i stigao u vodstvo, a kasnije će se ispostaviti i do polufinala Kupa BiH. Uz Zrinjski, plasman među četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju osigurali su GOŠK, Željezničar i Široki Brijeg.