Ispali iz Kupa BiH
129

Baljić nakon novog poraza Tuzla Cityja: Nismo Real Madrid da dajemo četiri-pet golova

K. H.
Elvir Baljić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Elvir Baljić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Trener Tuzla Cityja i proslavljeni bh. nogometaš Elvir Baljić bio je izuzetno nezadovoljan nakon poraza svog tima od Zrinjskog rezultatom 2:1 u meču četvrtfinala Kupa BiH.
On je rekao da žali svoje igrače koji su trčali i trudili se, a na kraju izgubili utakmicu.

"Ne znam odakle početi, a najmanje bih o nogometu pričao. Generalno gledano, dobro smo analizirali Zrinjski i smatram da nam nisu napravili nijednu pravu šansu za 90 minuta, nisu imali ideje i zaslužili smo proći u polufinale. Mi jesmo mali klub, ali zar trebamo voditi sa tri ili četiri razlike da bi pobijedili utakmicu. Žao mi je mojih igrača koji trče, bore se i daju svoj maksimum, a naravno je da čovjek podlegne emocijama kada na ovaj način izgubi", kazao je Baljić.

Nakon toga, Baljić je malo detaljnije objasnio o čemu govori, a on je rekao da misli na drugi gol koji je njegov tim postigao pri rezultatu 1:1, koji je zbog prekršaja poništen.

"Nisam od onih trenera koji se previše nerviraju, ali sve i da imam srce od kamena neke stvari ne mogu izdržati, posebno se to odnosi na drugi gol koji smo postili. Nismo u situaciji da možemo dati četiri ili pet golova, nismo Real Madrid, ali izgleda da je to jedini način da pobijedimo. Čestitam svojim igračima na borbi, a Zrinjskom želim puno sreće", istakao je Baljić.

Tuzla City u narednom meču igra protiv Željezničara na Grbavici, a susret se igra u nedjelju 8. marta.